Додик: Дао сам изјаву у монтираном процесу

30.12.2016 Актуелно

Додик је новинарима у Источном Сарајеву рекао да је изјава у Тужилаштву трајала непуни минут и да је рекао да не разумије зашто је позван, додајући да не очекује никакво даље поступање тужиоца јер за то нема правног основа.

„Све друго што би се учинило било би доказ политичке мотивисаности. Што се тога тиче, стављам сваку оправдану сумњу да је и до сада процес монтиран изван Тужилаштва и да је иза тога стајала одређена структура у БиХ, комбинована од међународне заједнице и Бошњака – муслимана“, нагласио је Додик.

Предсједник Српске навео је да се већ дуже прави нека „клацкалица“ у вези са овим случајем и подсјетио да је покушавао код Тужилаштва да добије право да да изјаву у Републици Српској.

„Они то нису уважавали и два пута сам добио позив по истом предмету. Одлучио сам да дам изјаву, назвао сам тужиоца, отишао у Тужилаштво и дао изјаву“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, ако Суд и Тужилаштво БиХ хоће било какав дигнитет, морали би да раде у складу са стандардима, а не да то буду поступци који су политички мотивисани.

Додик је поновио да не постоји уставни основ за постојање Тужилаштва и Суда БиХ и да они морају бити једног дана укинути.

Он је истакао да његова безбједност остаје веома упитна, поготово након недавне изјаве Бакира Изетбеговића да је Република Српска опаснија од тероризма у БиХ. „То никога не може да остави равнодушним“, оцијенио је Додик.

Додик је рекао да Сарајево није дестинација на коју воли ићи, али да је, ипак, био. „Са мном су били одлични момци и осјећао сам се сигурним“, нагласио је предсједник Српске.

Он је напоменуо да ће бити спекулација, али да је научио у животу да „ако хоћеш нешто да добијеш, треба да покушаш да добијеш максимално“.

Архива