Цвијановићева у Вашингтону представила реформске процесе Владе Републике Српске

07.12.2016 Актуелно

Цвијановићева је представила реформске процесе Владе Српске на Трансатлантском економском форуму у Вашингтону, на којем је разговарано о економским потенцијалима земаља Балкана.

„Разговарали смо о реформској агенди, као и о свим корацима које морају да проведу сви нивои власти у оквиру БиХ. Ово је била одлична прилика да кажем које су то мјере и активности које је проводила Влада Српске заједно са Народном скупштином Републике Српске“, истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је овај форум била добра прилика да се говори генерално и о политичкој и економској ситуацији у БиХ, али и да се види на који начин и у којем правцу се креће регион и шта се то данас дешава у Европи и САД.

Учесници форума су представници транзиционог тима нове америчке администрације, као и високо рангирани званичници Стејт департмента, Министарства одбране САД, те реизабрани амерички конгресмени и сенатори, преноси РТРС.

У делегацији Српске су и шефови представништава Републикер Српске у Вашингтону Обрад Кесић, Бриселу Марио Ђурагић и Бечу Младен Филиповић.

Током вишедневног боравка у САД, премијер Српске састаће се са представницима Српске православне цркве, српских организација и удружења и угледним појединцима из Републике Српске који живе и раде у Америци.

Архива