Цвијановић: Инцко апсолутни лобиста бошњачке политике

23.12.2016 Актуелно

„Инцко промовише неједнакост и крши мултиетничност у БиХ. Он је, заједно са промотерима такве сарајевске политике, одговоран зашто мултиетничност не може да живи у овој земљи, на начин како они то покушавају“, нагласила је премијер Српске.

Она је изјавила новинарима у Бањалуци да Инцко у овом интервјуу отворено и непријатељски говори против Републике Српске, као што је то радио и све ове године.

Премијер Српске је интервју оцијенила катастрофалним, те да је у њему показан сав очај и хистерија једног високог представника у једној малој земљи који покушава да објасни како се на овој кугли земаљској дешавају свакакве ствари, које баш нимало неће утицати на БиХ, у којој Инцко зарађује своју огромну плату.

„Ово је интервју једног очајника који настоји да привуче пажњу, схватајући да је архаична категорија. Он је прошлост и да је ЕУ била паметна, она би прије десет година избацила високог представника одавде, умјесто што га је финансирала и измишљала како да креира нову позицију специјалног представника ЕУ. Много су времена изгубили трпећи овако нешто, а ми с њима“, сматра Цвијановићева.

Коментаришући долазак пакинстанског премијера у Сарајево, приликом чега га је предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић одвео у џамију, али не и у богомоље друга два конститутивна народа, Цвијеновићева је рекла да тиме није испоштован протокол.

„То је потреба Сарајева да намеће свој систем, начин и концепт живљења“, додала је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, такво понашање говори само за себе и не треба га коментарисати.

„Ако Звиздић сматра да је то исправно, онда је урадио исправну ствар. Ја сматрам да је оно што ја радим исправно – покушавам да пошаљем поруку да требамо сарађивати сви једни са другима у оквиру БиХ, а то значи да имамо одређена правила понашања“, оцијенила је Цвијановићева.

Архива