Цвијановић: Bјерујем у Америку која ће бити снажна и праведна

22.12.2016 Актуелно

„Вјерујем дубоко да САД може бити велика и сјајна, како су републиканци промовисали кроз изборну кампању, и да може бити избалансирана, праведна“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је додала да су поруке људи који ће чинити нову америчку администрацију позитивне и свакоме ко је нормалан разумљиве.

„Ако вам дође један политичар који је високо рангиран или предсједник државе који каже наша политика је више радних мјеста на унутрашњем плану, а мање или не ратови на спољном плану, онда можете да разумијете ту причу. Ако каже да треба да постоји сарадња највећих сила на планети онда наравно да разумијемо ту причу и да је подржавамо“, рекла је Цвијановићева.

Она је поручила да је то Америка која се жели видјети и која ће поправити све оно што у свијету иде у погрешном правцу, односно да се то врати на пристојан и нормалан курс.

Премијер Српске не сумња да су именовани људи у Америци опредијељени и да разумију и имају свијест шта треба урадити на планети.

„Да ли су моја очекивања реална или не, то ће показати нешто друго, али имам пуно повјерење и персонално у људе који се именују, али и уопште у један такав став који промовише причу да треба да штитите своја радна мјеста, те да их отварате и враћате бизнисе из не знам којих дестинација и локација и да треба да сарађујете са свим владама свијета, а не да гледате како ће кога срушити с власти. За мене је то позитивна прича“, истакла је Цвијановићева.

Она је навела да је предсједник Републике Српске Милорад Додик почетком децембра добио позив из САД за пријем у Вашингтону поводом инаугурације америчког предсједника Доналда Трампа.

„Позив је добио почетком мјесеца, чини ми се 2. децембра“, рекла је Цвијановићева.

Архива