Владa Српске опредијељена за рјешавање свих питања борачке популације

30.11.2016 Актуелно

Цвијановићева је разговарала данас у свом кабинету са представницима невладиних организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Премијер Српске изјавила је да ће Влада Српске и убудуће наставити да сва важна питања анализира и дефинише кроз консултације и отворен дијалог са представницима свих удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата.

На састанку је разговарано о актуелној проблематици ове категорије становништва, као и о положају борачке популације у свјетлу реформских процеса које спроводи Влада Републике Српске.

На састанку је било ријечи и о наставку програма стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних ивалида, као једном од веома значајних пројеката које спроводи Влада Републике Српске.

Представници невладиних удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, изразивши захвалност за бригу коју Цвијановићева и Влада Српске показују према овој категорији становништва, снажно су подржали напоре које Влада Републике Српске, упркос изазовима са којима се сусреће, континуирано чини како би системски ријешила проблем запошљавања дјеце погинулих бораца.

Састанку су присуствовали и министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, министар финансија Зоран Тегелтија и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић.

Архива