Српска је неупитна и у политичком и у територијалном смислу

10.11.2016 Актуелно

„У нашим пројекцијама и нашим плановима нигдје не постоји могућност било какве редукције територије. То је политика коју ми водимо“, поручио је Додик, истичући да су свих ових година и он и СНСД, партија на чијем је челу, доказано водили политику очувања Републике Српске.

Додик је подсјетио да је и раније у причи о трећем ентитету био јасан став лидера ХДЗ БиХ Драгана Човића – да је Република Српска неупитна и у политичком смислу и у територијалном статусу.

На питање Срне да прокоментарише изјаву кардинала Винка Пуљића да уколико би се правио трећи ентитет у БиХ он мора да захвати и територију Републике Српске, Додик је изразио чуђење да један вјерски поглавар уопште говори о томе, нагласивши да та Пуљићева изјава не би требало ни да буде предмет његове полемике, јер то није тема која је на дневном реду.

Предсједник Српске је додао да „изјава кардинала Пуљића ни у чему не обавезује нити има било каквог терета који би носила“.

„Прича да Хрвати нису равноправни на територији Републике Српске, како то наводи кардинал Пуљић, не одговара истини. Хрвати су равноправан народ у Републици Српској и имају сва уставом загарантована права“, истакао је предсједник Републике Српске.

Архива