Кошарац: СДС штити своје, а не интересе грађана Српске

12.11.2016 Актуелно

„То што Говедарица трчи у загрљај Бакиру Изетбеговићу, а бјежи од Додика, суштина је политике коју су у протекле двије године у Сарајеву демонстрирали СДС и такозвани Савез за промјене. Ту политику СДС-а, која ћути и одобрава Изетбеговићеве опасне покушаје урушавања институција Републике Српске или полтронише и аплаудира његовим радикалним ставовима, грађани Српске казнили су на протеклим локалним изборима. Очекујем да ће се то десити и на сваким сљедећим изборима јер СДС не слуша народ, већ у Сарајеву гледа своја посла и штити интересе својих функционера“, нагласио је Кошарац у изјави Срни.

Према његовим ријечима, поруке грађана са протеклих локалних избора није разумио ни Бакир Изетбеговић, коме је примарна мета и даље Република Српска.

„Грађани Федерације БиХ поручили су Изетбеговићу да не желе сукобе и конфликте са Републиком Српском. Он, међутим, наставља по старом и по ономе што изјављује јасно је да ће и у наредном периоду покушавати да своју пуну контролу над правосудним институцијама у Сарајеву искористи за нове нападе на институције Републике Српске“, упозорио је Кошарац.

Он је оцијенио да се Бакир Изетбеговић и даље креће у политичком кругу којег је „Исламском декларацијом“ омеђио његов отац Алија, али и додао да значајан дио кривице за опасне Изетбеговићеве потезе сноси и СДС, чији су се функционери придружили лидеру СДА у кориштењу заједничких институција у Сарајеву за урушавање дејтонских надлежности и институција Републике Српске.

„Све док је сигуран да у СДС-у и странкама такозваног Савеза за промјене има партнере у Савјету министара и другим заједничким институцијама у Сарајеву, Бакир Изетбеговић ће радити ово што ради – користиће своју позицију да и у земљи и у иностранству напада Републику Српску, док му у првом реду страначких састанака сједе Насер Орић и бројни други ликови одговорни за злочине над српским народом“, закључио је Кошарац.

Архива