Радојичић – Лукач: Повољна безбједносна ситуација на подручју Бањалуке

14.11.2016 Актуелно

Радојичић је истакао да је изузетно важно да Бањалука буде безбједан град и да у том смислу буде спроведен низ мјера и активности.

„Неке од активности и мјера, међу којима су безбједност у саобраћаја и борба против тероризма, у домену су Министрства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, а поједине надлежности припадају Управи града Бањалука“, рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Лукач је нагласио да МУП Српске и Управа града добро сарађују, што је важно за укупну безбједносну ситуацију.

„МУП је увијек на располагању свим службама града Бањалука да би били заштићени грађани од било каквог угрожавања“, рекао је Лукач и напоменуо да ће у Бањалуци бити одржана показна вјежба америчке војске, којој ће подршку дати МУП Српске, али да неће бити угрожено функционисање града.

Он је подсјетио да МУП ради на јачању материјални ресурса и опреме за Полицију Српске.

„Тренутно у Центру јавне безбједности Бањалука имамо недовољан број полицијских службеника, али ћемо овај проблем ријешити пријемом нових кадрова који су завришли Високу школу унутрашњих послова“, навео је Лукач.

Говорећи о безбједносној ситуацији на подручју општине Теслић, Лукач је рекао да је случај премлаћивања младића расвијетљен и да ће полиција радити на откривању сваког кривичног дјела.

Архива