Петровић: До краја године уговор о изградњи друге фазе водовода

30.11.2016 Актуелно

Вриједност радова је око 2.300.000 КМ, а пројекат, у оквиру кога је већ завршена прва фаза радова, реализује се у оквиру републичког пројекта изградње и реконструкције водоводне мреже.

Након састанка са представницима требињског „Водовода“, Одјељења за просторно уређење, Хидроелектрана на Требишњици /ХЕТ/ и замјеником градоначелника Мирком Ћурићем, Петровић је истакао да је већ изграђен резервоар „Крш“ са два водоводна крака – према средњошколском центру и насељу Виногради.

Он је напоменуо да преостаје још једна фаза радова, у оквиру које ће бити замијењен цјевовод од Мале бране у Горици трасом некадашње жељезничке пруге до Каменог моста.

„Према мишљењу стручних лица, посљедња компонента је најобимнија и најважнија, јер уз изградњу цјевовода обухвата и изградњу два резервоара на брду Црквина – један за град, а други за насеља Горње Полице и Гучину“, рекао је Петровић, додајући да ће се у наредном периоду приступити измјени пројектне документације треће фазе због предвиђене изградње обилазнице изнад насеља Гучина.

Он је навео да је надлежним из Градске управе, Водовода и Хидроелектрана на Требишњици наложио да испитају стабилност и пропусност постојећег система техничке воде, те да се понуди приједлог рјешења за изградњу система техничке воде на десној и лијевој обали ријеке Требишњице, како би се омогућила инсталација новог система за наводњавање зелених површина у граду Требињу.

Он је истакао да су за ту намјену већ предвиђена средства у нацрту буџета града за 2017. годину.

Архива