Потребни адекватни кадрови у „Шумама Српске“

21.11.2016 Актуелно

Цвијановићева је, коментаришући одређене кадровске проблеме у овом предузећу, навела да ће се Влада и убудуће бавити кадровским питањима у јавним предузећима.

Одговарајући на питање новинара зашто генерални директор предузећа „Шуме Српске“ не успијева да смијени два директора из СНСД-а, Цвијановићева је објаснила да именовања зависе од тога да ли се испуњава кадровска шема.

„Други моменат је то да ли можете да испуните неке кадровске, коалиционе да тако кажем договоре уколико имате одређене ставове правосудних институција које кажу да нешто јесте или није законито када су у питању те смјене“, рекла је премијер Српске.

Цвијановићева је поручила да је Влада Српске упозната о свим стратешки важним стварима у вези са „Шумама Српске“, те да Влада не мора бити упозната са дневним дешавањима у сваком од јавних предузећа и установа, везаних и наслоњених на рад Владе, што је сасвим логично.

Она је навела да је прецизно речено ко који посао треба да ради и да очекује од управе сваког јавног предузећа да се понаша адекватно својим надлежностима и пословима које мора да ради.

Архива