Потписан коалициони споразум странака владајућe већинe у СO Градишка

11.11.2016 Актуелно

Споразум су потписали новоизабрани начелник општине Градишка Зоран Аџић, који је и предсједник Општинског одбора СНСД Градишка, и предсједници општинских одбора ДНС-а, Изворне СДС и СП-а Владимир Јанковић, Тихомир Михајловић и Дарко Десанчић.

Аџић је ракао да је коалициони споразум потписан након преговора у којима је постигнут договор о формирању стабилне скупштине већине у локалном парламенту, коју ће чинити 18 одборника, и расподјеле позиција у законодавној и извршној власти коју ће чинити већином млади и стручни људи.

Он је нагласио да је чврста скупштинска већина предуслов да локална управа може квалитетно да функционише, што је веома важно из разлога јер двије године није било засједања локалног парламента.

Аџић је истакао да су странке коалиције опредјељене да убразано раде на стварању бољих услова за привредни развој и нове инвестиције, отварању нових радних мјеста и развоју комуналне инфрастуктуре.

Као наважније инфрастуктурне пројекте у наредном периоду, Аџић је навео завршетак изградње спортске дворане и изградњу индистријаке зоне „Лиман“ која ће се налазити у близини будућег моста на ријеци Сави и новог царинског терминала.

Аџић ће дужност начелника општине Градишка преузети у понедјељак, 14. новембра, а за 23. новембар најавио је конститутивну сједницу Скупштине општине и вема брзо након тога и прву редовну сједницу локалног парламента.

Скупштинску већину од 18 одборника чиниће десет одборника СНСД-а, по три ДНС-а и Изворне СДС, те два одборника Социјалистичке партије. У опозицију ће бити 13 одборника – пет СДС-а, четири ПДП-а, два одборника Странке Напредна Српска, један одборник НДП-а и одборник из реда националних мањина.

Архива