Oбављена примопредаја дужности између градоначелника Бањалуке

09.11.2016 Актуелно

Из Одсјека за односе с јавношћу Градске управе града Бањалука саопштено је да је Радојичић рекао да је и прошле седмице имао сусрете са досадашњим градоначелником, како би се што квалитетније завршио процес примопредаје и кренуло са редовним активностима.

„По јучерашњем пријему сертификата о преузимању дужности градоначелника, јутрос обављамо формални дио посла. У пријатељском амбијенту разговарамо о различитим питањима у вези са радом градске администрације“, рекао је Радојичић након примопредаје дужности.

Према његовим ријечима, један од првих корака биће и разговор са начелницима о стању у одјељењима и у службама.

„Наредни корак, како и налажу законске процедуре, је именовање вршиоца дужности начелника, а затим и расписивање конкурса за избор начелника. Послије тога слиједи и нова систематизација“, рекао је Радојичић.

Говорећи о приоритетима, он је истакао да предстоји припрема и усвајање буџета града за 2017. годину, те израда низа појединачних програма и одлука.

Градоначелник Игор Радојичић преузео је јуче у Сарајеву Увјерење о додјели мандата, чиме је и званично ступио на дужност градоначелника највећег града Републике Српске у наредне четири године.

За сутра у Бањалуци предвиђен је састанак Радојичића са шефом Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунаром Вигемарком.

Архива