Наредне године знатна средства за опремање полиције Српске

21.11.2016 Актуелно

Додик је истакао да је полиција Републике Српске једна од најбољих полицијских агенција у региону.

„Надам се да ће то довољно стимулисати све припаднике полиције да још преданије раде свој посао“, рекао је Додик новинарима након обиљежавања крсне славе МУП-а Републике Српске – Светог Архангела Михаила.

Он је свим припадницима МУП-а честитао крсну славу, а свршеним студентима Високе школе унутрашњих послова диплому.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да је Влада опредијељена да јача МУП Српске, што је показала и у претходном периоду.

„Једна од ствари јесте адекватно образовање. И данас смо имали прилику да укажемо да, након 21 годину постојања Високе школе унутрашњих послова, идемо у једну нову трансформацију како бисмо обезбиједили адекватнију структуру која ће моћи да одговори изазовима локалног, регионалног и глобалног карактера“, навела је Цвијановићева.

Она је додала да је рађено и на побољшању материјалних услова рада полиције, које се огледа кроз адекватну опрему, наоружање, те да ће бити изграђен модеран центар за обуку.

„То ће бити једно одлично мјесто на којем ће различите организационе структуре полиције моћи да прођу одговарајућу обуку и адекватно обављају свој посао“, каже Цвијановићева.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да ће за изградњу овог центра бити затражен кредит од 6,5 милиона КМ јер је потребан ефикаснији начин обуке полиције.

„И ове године смо уложили знатна средства у опремање МУП-а. Све јединице за подршку и Специјална јединица полиције опремљене су новим кратким и дугим наоружањем“, рекао је Лукач.

Он је додао да ће бити набављене нове униформе, с обзиром да је ове године истекао рок постојећим које су коштале око седам милиона КМ.

„Трудићемо се да нова униформа буде квалитетнија и да наш полицајац буде задовољан. Вратићемо шапку коју носи већина полиција у свијету“, нагласио је Лукач и честитао крсну славу припадницима МУП-а.

Дипломирани студент Високе школе унутрашњих послова Зоран Мартић рекао је да је поносан што је завршио ову школу и захвалио МУП-у што му је омогућио да је заврши и да приправнички рад одрађује у Центру јавне безбједности Бањалука.

На свечаности обиљежавања крсне славе данас су промовисани дипломци Високе школе унутрашњих послова, одређен број припадника МУП-а је унапријеђен у већи чин, а троје их је добило плакете за професионалан рад у протеклом периоду.

Архива