Kонституисан нови сазив Скупштине града Бањалукa

23.11.2016 Актуелно

За предсједника градског парламента изабран је Будимир Балабан из ДНС-а, за потпредсједника Милан Милаковић из СП-а, а за замјеника градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић.

Заклетву је данас положио и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је рекао да би већ на наредној сједници градске Скупштине требало да се нађе нови пословник о раду овог тијела, али и нацрт буџет града за идућу годину.

„Нацрт буџета већ је израђен и послат у процедуру. Припремљен је и нови пословник, и већ идуће седмице ћемо имати ова два акта на сједници Скупштине града“, рекао је Радојичић новинарима у паузи конститутивне сједнице Скупштине града Бањалука.

Он је нагласио да би за двије седмице требало да буде одржана и трећа сједница, о текућим питањима и избору радних тијела.

Радојичић је рекао да се до сада није бавио питањем плата у Градској управи, већ гријањем у граду и нацртом буџета града за идућу годину.

Одговарајући на питање да ли ће бити смањења броја запослених у Градској управи и градским предузећима, Радојичић је рекао да ће рационализација, ако је и буде, бити спроведена по принципу софт менаџмента, што значи уз отпремнине и законито смањење броја радника.

Предсједник Скупштине града Бањалука Будимир Балабан, који је на овој функцији био и у претходном мандату, рекао је да данашње засједање протиче у знаку договора коалиционих партнера.

„Очекујем да у наредне четири године буде реализован низ политика од интереса за грађане. Оно што смо најавили у кампањи и реализујемо“, нагласио је Балабан.

Он је напоменуо да ће други потпредсједник бањалучке Скупштине бити изабран кад се стекну законски услови за то.

Одборник ПДП-а Драшко Станивуковић рекао је да ће се као најмлаћи одборник залагати за интересе грађана Бањалуке, те да се одрекао одборничке накнаде у хуманитарне сврхе као знак захвалности за указано повјерење.

Он је нагласио да ће као представник опозиције критиковати пропусте у раду владајуће коалиције, али да ће бити спреман да подржи све добре пројекте и активности.

На данашњој сједници Скупштине града Бањалука требало би да буду изабрани и вршиоци дужности начелника одјељења у Градској управи.

Архива