Инцко жели да будемо враћени у прошлост

17.11.2016 Актуелно

„Високи представник жели да ми будемо враћени у прошлост. Овдје имамо легално изабране представнике власти на свим нивоима који уживају потпуни легитимитет. Свакако да је функција предсједника Републике најважнија у Републици Српској, њега су изабрали директно грађани, и причом да би требало да буду смијењени одређени изабрани представници, високи представник нас враћа у прошлост“, рекла је Цвијановићева новинарима у Источном Сарајеву.

Она сматра да би БиХ много брже ишла и према ЕУ и стабилнијим и економским и политичким стазама да је ЕУ цијели процес држала у „својим рукама умјесто што је новац бацала за позицију високог представника“.

„Разумијем да су многе земље то радиле под притиском јер су неке чланице тражиле да он остане. Високи представник је губљење времена. Никада ништа добро из тога није проистекло. Било би пуно боље да се Европа бавила нама на другачији начин, како то чини у посљедње двије године“, истиче Цвијановићева.

Она вјерује да више нико не води превише рачуна о томе шта високи представник каже.

„Једини начин да се он одржи овдје као неко ко обавља било какву функцију или правећи представу да има неку функцију јесте да даје бомбастичне изјаве. Наша партнерства су нека друга партнерства, а не са ОХР-ом“, поручила је предсједник Владе Републике Српске.

Архива