Миловић: СДС се мора окренути интересима свог народа

12.11.2016 Актуелно

Миловић је навео да представници српског народа из СзП морају да схвате да су прихватили погубан облик дјеловања у заједничким органима и да морају да се окрену интересима свог народа.

Он сматра да посланици СДС-а на сједници Парламентарне скупштине БиХ као да нису свјесни какав су резултат остварили на локалним изборима и настављају политику која води Републику Српску у унитарну БиХ.

„Правосуђе није само најслабија карика, већ и генератор свих проблема на рушењу државе која је дефинисана Дејтонским мировним споразумом. Како тумачити изјаву /предсједника СДА Бакира/ Изетбеговића ‘да је знао за хапшење у Орашју, оно се не би десило’ и величање ратног зликовца /Насера/ Орића“, упитао је Миловић.

Он је указао на декларативно залагање за право и правду, гдје Суд и Тужилаштво БиХ не поштују обавезујуће пресуде Међународног суда за људска права у којима се наводи да БиХ крши чланове 6 и 7 Конвенције о људским правима.

„Таквим начином примјене права прихвата се принцип универзалне одговорности, имагинарне кривице, засноване не на стварним чињеницама и доказима већ на бесмисленим претпоставкама и политичкој контроли с циљем дестабилизације и стварања правне несигурности у Републици Српској“, истакао је Миловић.

Невјероватно је, каже он, да је „приоритет политичке опције СДС-а шта је било са случајевима који су у вези са новцем, а не оно шта је интересу цијелог свијета“.

„Они су због свог поимања да је најбитније склонити /предсједника Републике Српске Милорада/ Додика са политичке сцене дошли у озбиљно патолошко стање“, оцијенио је Миловић.

Он је упозорио да је контиунитет развлашћивања Српске и преношења надлежности на Савјет министара на сцени и када је ријеч о лијековима.

Архива