Аџић: Радићу у интересу свих грађана општине Градишка

14.11.2016 Актуелно

Аџић је на конференцији за новинаре након примопредаје рекао да је у овом моменту општина задужена са 25,3 милиона КМ кредитних обавеза и око 5,5 милиона осталих потраживања, те да Латиновић наставља да износи нетачне податке о висини отплаћених кредита.

Он је истакао да је број радника у општинској управи смањен отпуштањем 16 радника на почетку мандата претходне власти, да ти радници и даље траже правду на суду и да би ти судски спорови на крају могли додатно финансијски да оптерете локални буџет, ако суд одлучи да раднике врати на посао.

Аџић је као промашај бивше власти навео и препуштање градске топлане приватном предузећу, те као највећу штету двогодишње блокаде локалног парламента навео немогућност наплате око милион КМ пореза на непокретности за ову годину и то што је и даље упитно добијање 1.300.000 КМ гранта за пројекте иградње водовода и канализације од Европске инвестиционе банке.

Латиновић је Аџићу пожелио успјешан рад уз констатацију да Градишка треба да искористи свој геостратешки положај ради свеобухватног развоја локалне заједнице.

Нови начелник општине Градишка Зоран Аџић у Скупштини општине имаће подршку 18 од укупно 31 одборника, десет СНСД-а, по три одборника ДНС-а и Изворне СДС и два одборника Социјалистичке партије, што је потврђено у петак, 11. новембра, потписивањем коалиционог споразума.

Архива