Драгослав Бањак нови предсједник Скупштине града Требиње

24.11.2016 Актуелно

За замјеника градоначелника тајним гласањем изабран је Мирко Ћурић, досадашњи директор Пореске управе у Требињу, а за вршиоца дужности секретара Скупштине града Велибор Бодирога.

Избору градских функцинера претходило је верификовање мандата 29 новоизабраних одборника у Скупштини града који су положили свечану заклетву.

Бањак је рекао да очекује да ће нови скупштински сазив радити у интересу и на добробит грађана, те да ће одборници имати конструктивне приједлоге и културу дијалога.

Градоначелник Требиња Лука Петровић позвао је одборнике на јединство и ефикасан рад, изражавајући наду да ће овај скупштински сазив подржавати све добре идеје и пројекте.

Он је најавио да ће се већ на наредној сједници Скупштине града наћи тачка дневног реда о смањењу функционерских плата за 30 одсто, напомињући да ће његова мјесечна примања, умјесто 4.000 КМ, бити 2.800 КМ.

Ново скупштинско руководство поручило је да ће приоритети у њиховом раду бити успостављање добре комуникације и сарадње у скупштинским тијелима како би сједнице биле добро припремљене, а приједлози и програми на прави начин представљени грађанима Требиња.

Нови сазив Скупштине града има 29 одборника, и то 11 из СНСД-а, шест из ПДП-а, четири из СДС-а, по два из ДНС-а и Социјалистичке партије и по једног одборника из Покрета за Требиње, Уједињене Српске и Партије уједињених пензионера. Националне мањине представљаће одборник Милка Бутулија.

Коалиција СНСД-ДНС-Социјалистичка партија, Уједињена Српска и Партија уједињених пензионера, са укупно 17 одборника, имаће већину у Скупштини града.

Архива