Додик у Пекингу: Потписан споразум са компанијом „Хуавеј“

05.11.2016 Актуелно

Додик је истакао да је „Хуавеј“ једна од три најмоћније свјетске компаније за телекомуникације и информационе системе.

„Споразум подразумијева успостављање система везаних за сигуран град и безбједност подручја, успостављање засебне телекомуникационе и ИТ технологије за функционисање Владе, а могуће је да се прошири и на друге секторе – привреда, здравство, саобраћај…“, рекао је Додик за Радио-телевизију Републике Српске.

Он је изразио задовољство што је имао прилику да посјети компанију „Хуавеј“ и у име Српске потпише споразум, те да се упозна о заинтересованости ове компаније да буде присутна у Српској и помогне јој у примјени онога што је неопходно да би била интегрисани дио друштва.

Додик би данас требало да посјети и „Чајна роуд енд бриџ корпорејшн“.

Предсједник Српске и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић јуче су са генералним директором компаније „Синофарм“ Ли Каном потписали Споразум о изградњи нове болнице у Добоју.

Додик се јуче састао и са главним менаџером компаније „Чајна машинери инжењеринг корпорације“ Сун Баиемом, а кинески саговорници су том приликом изразили интересовање за изградњу Термоелектране „Гацко два“.

Додик, који је и предсједник СНСД-а, и шеф Одјељења за међународне послове Комунистичке партије Кине Сонг Тао озваничили су у Пекингу почетак сарадње двије партије.

Делегација Републике Српске, коју предводи Додик, борави у вишедневној посјети Кини.

Архива