Додик: Српска ове године биљежи раст у свим економским категоријама

15.11.2016 Актуелно

Додик је оцијенио да „општа политичка галама“ не дозвољава да се види напредак, који је веома тешко постићи у немогућим условима.

„Наравно да смо све вријеме били посвећени тим питањима, наша важна политичка одлука је била да не идемо на смањење плата у јавном сектору јер бисмо тиме и смањили приходе другим фондовима и имали бисмо озбиљне проблеме“, рекао је Додик новинарима у Сребреници.

Он је навео да Српска редовно сервисира све своје обавезе када је ријеч о страним дуговањима, да не касни ниједан дан, иако има застоја на неким оперативним програмима, односно грантовима, те истакао да се плате и пензије редовно исплаћују.

Додик је појаснио да је 95 одсто мјера које су ушле у Економску агенду већ било предвиђено економским политикама у Републици Српској и политикама Владе Српске.

„То није никаква посебна памет која је дошла са стране, већ је било потребно да се да подстицај да се са тим иде“, истакао је Додик.

Он је навео да се, колико му је познато, од спровођења одлуке „Сејдић и Финци“ није одустало, али да ће се она реализовати када дође до одлуке да БиХ буде кандидат за чланство у ЕУ.

„Социјално-економска питања су најважнија питања, али то сигурно није само заслуга ЕУ и њихових инсистирања на томе, него и потребе“, рекао је Додик.

Архива