Додик: Развити специјализоване економске зоне по узору на Кину

20.11.2016 Актуелно

Додик је изразио је задовољство данашњим састанком са делегацијом КП Кине у Бањалуци, на којем је било ријечи и о укључивању банака и институција Кине у финансијске токове Републике Српске, која је спремна да ради са Кином и да у обрачунској основи има и валуту ове државе.

Он је након разговора са делегацијом, коју је предводио замјеник интернационалног секретара КП Кине Ли Јун, истакао да је ово први у низу састанака који слиједе с циљем интензивирања сарадње.

„Ово је био пријатељски састанак, након којег ће наша сарадња бити све видљивија и развијенија. Комунистичка партија Кине има водећу и руководећу улогу у Кини, без подршке ове партије мало који од договорених пројеката може бити реализован“, рекао је Додик новинарима након састанка.

Додик је истакао значај посјете делегације КП Кине институцијама Републике Српске и СНСД-у, која је услиједила врло брзо након његове посјете Кини.

„Делегацију смо упознали са Републиком Српском, њеним положајем и са нашим ставовима у вези са БиХ, те оснивању и развоју СНСД-а – партије која у континуитету биљежи већ 10 година политичке успјехе“, рекао је Додик.

Он је додао да ће делегација СНСД-а у скорије вријеме отпутовати у посјету Кини, гдје ће се детаљно упознати са радом КП Кине и кинеских државних институција.

Архива