Додик: Подршка градској власти

11.11.2016 Актуелно

„Бањалука је главни град Републике Српске, репрезентативан за цијелу Републику и сав народ који живи на овом подручју. Бањалука заслужује и може да иде даље“, рекао је Додик новинарима након састанка са градоначелником Бањалуке у Градској управи.

Додик је нагласио да не сумња да ће Бањалука на челу са Радојичићем добити једну сасвим нову димензију и нову динамику у развоју.

Предсједник Српске је нагласио да је Бањалука остварила значајне успјехе, али да је неопходно да град добије нови замах у свом развоју кроз отвореност за нове иницијативе и нове инвестиције.

„Требају нам нови подстицаји за индустрију и заједничким снагама трагаћемо за таквим рјешењима у покушају да привучемо што је могуће више инвеститора који су спремни да уложе своја средства у нове реалне производње“, рекао је Додик.

Он је позвао све инвеститоре да се што је могуће више прикључе локалним структурама власти и да заједно реализују нове пројекте по систему јавно-приватног партнерства, додавши да градоначелник Бањалуке у том погледу има посебне идеје.

Напоменувши да је још јуче имао жељу да посјети Радојичића и да му честита на преузимању дужности градоначелника Бањалуке, предсједник Српске је најавио да ће сусрети с градоначелником и радни састанци постати пракса у наредном периоду.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да граду Бањалуци треба подршка републичких институција јер постоји много заједничких пројеката, те да предсједник Српске може много да учини за град Бањалуку.

Радојичић је захвалио Додику на посјети и честиткама које му је упутио, као и интересовању за рад Градске управе.

„Разговарали смо о приоритетима у раду, као и великим и значајним пројектима који нам предстоје – од саобраћајница до потребе одређених инвестиција у граду. Такође, било је ријечи и о ономе што нам слиједи једно за другим – конституисање Скупштине града и именовања“, рекао је Радојичић.

Он је навео да је са предсједником Републике разговарао и о његовој радној посјети Кини и свему што је током ње договорено.

Архива