Цвијановић: Влада Српске ће испунити свој дио обавеза

21.11.2016 Актуелно

„У којој мјери ће успјети да буде креиран одговор, укључујући све факторе у оквиру БиХ, остаје да се види“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Коментаришући изјаве из Савеза синдиката Републике Српске да нису били консултовани за креирање буџета за наредну годину, Цвијановићева је поручила да ће бити одржане консултације.

„Прву фазу припреме буџета смо завршили, слиједи фаза консултовања са социјалним партнерима. Мислим да ћемо на крају имати један заједнички састанак када прођу појединачне консултације са министрима“, истакла је Цвијановићева.

Она је додала да ће тада бити анализиран и буџет, али и програм економских реформи, који од наредне године треба да замијени традиционалну економску политику.

Одговарајући на питање да ли ће одржати састанак са незапосленим љекарима, премијер Српске је рекла да је отворена за тај састанак уколико има питања које заједно могу ријешити.

„Свако ко од мене затражи састанак има за то прилику. То се можда не деси у неким жељеним роковима од дан или два због обавеза, али се увијек планирају такви састанци“, истакла је Цвијановићева.

Архива