Цвијановић: Видљив напредак у реализацији договорених реформи

11.11.2016 Актуелно

Заједнички је оцијењено да ће реформски процеси, међу којима је и реформа јавног сектора, довести до стабилности финансија у средњорочном периоду, као и до унапређења укупног привредног амбијента.

Током данашњег састанка у Бањалуци било је ријечи о активностима које институције Републике Српске проводе с циљем реализације обавеза предвиђених новим аранжманом БиХ са овом међународном финансијском институцијом, као и о наставку међусобне сарадње.

Цвијановићева је истакла да је Влада Републике Српске чврсто опредијељена за наставак реформских процеса с циљем подстицања одрживог, ефикасног и континуираног привредног раста, стварања повољног економског окружења, те отварања нових радних мјеста, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Током састанка, којем је присуствовао и министар финансија Српске Зоран Тегелтија, разговарано је и о ходограму активности које је потребно да спроведу и Међународни монетарни фонд и надлежни нивои власти у БиХ у наредним седмицама, прије новог засједања Борда директора Фонда, које се очекује у другој половини јануара 2017. године.

Архива