Цвијановић: Источно Сарајево изузетно важна регија за Владу Српске

17.11.2016 Актуелно

Она је подсјетила да Влада у Источном Сарајеву има своју зграду и да жели да је стави у пуну функцију, с обзиром на број институција које су ту прешле, али и на активности Владе Српске на том подручју.

Цвијановићева је истакла да Влада Српске жели да покаже да је присуство на овим просторима неопходно и на овај начин, наводећи да се са одржавањем сједнице чекало да се заврше локални избори и да прођу све процедуре у вези са конституисањем локалних скупштина преузимањем мандата.

Она је подсјетила да је, када се одржавају теренске сједнице, обичај Владе Српске да се позову начелници и градоначелници тог краја и да су начелници већ доставили неке теме ресорним министарствима, те да би се данас требало да договоре на који начин ће се ићи даље.

„Превише би било потребно и времена и активности и потрошене енергије да се појединачно састајемо. Начелници дијеле много проблема, а наша порука јесте да морамо заједно да дефинишемо програме које ће значити ново запошљавање“, истакла је Цвијановићева.

Она је најавила да ће актуелна тема бити и побољшање инфраструктуре.

„Али, с обзиром на то да смо много тога већ урадили, мислим да сада треба да превлада свијест да морамо заједно да подржавамо и развијамо пројекте који ће значити ново запошљавање“, констатовала је Цвијановићева, најавивши и чешће одржавање сједница Владе у Источном Сарајеву.

Архива