Бањалука: Потписан коалициони споразум о локалној власти

04.11.2016 Актуелно

Споразум су потписали новоизабрани градоначелник Бањалуке и предсједник Градског одбора СНСД-а Игор Радојичић, предсједник Градског одбора ДНС-а Бањалука Недељко Чубриловић, предсједник Градског одбора СП-а Раденко Комљеновић, предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић и представник националних мањина Саша Чудић.

Радојичић је истакао да ће у Скупштини града Бањалука бити стабилна већина у којој ће бити 21 од 31 одборника.

„Имамо основу да у наредном периоду брзо конституишемо градске власти и бавимо се буџетом, те комуналним плановима и програмима за наредну годину. Вјерујем да градску скупштину можемо конституисати у најкраћем року“, рекао је новинарима Радојичић и навео да је Споразумом предвиђена обавезна координација о свим важним питањима за град Бањалуку и сједницама Скупштине града.

Он каже да је анексима Споразума предвиђена одређена реорганизација у Управи града која се тиче броја и структуре одјељења и јавног сектора, што ће бити рађено сукцесивно, те систематизација радних мјеста.

Радојичић је напоменуо да би предсједник Скупштине града Бањалука требало да буде Будимир Балабан из ДНС-а, потпредсједници Скупштине града Саша Чудић и Милан Милаковић из СП-а, те замјеник градоначелника Срђан Амиџић из СНСД-а.

Чубриловић је нагласио да је било очекивано да политичке партије које годинама чине коалицију потпишу Споразум о вршењу локалне власти у Бањалуци.

„Веома лако смо се о свему договорили, јер није било никаквих условљавања. Имамо хомоген тим који ће функционисати у интересу грађана Бањалуке“, рекао је Чубриловић.

Комљеновић је оцијенио да је веома важно што је настављена сарадња наведених политичких партија.

„Сарадња је до сада била веома добра и битно је што ћемо имати стабилну скупштинску већину“, каже Комљеновић.

Стевандић је изразио наду да ће скупштинска већина у Бањалуци показати да је најбоље рјешење за грађане.

„Можемо направити искорак у функционисању Бањалуке и побољшати квалитет живота наших грађана“, додао је Стевандић.

Чудић је рекао да је више од 50.000 грађана Бањалуке дало повјерење Радојичићу и да ће учинити све да буду реализовани циљеви политичке коалиције у овом граду.

Архива