СЗП поражен на изборима због превелике жеље за влашћу

05.10.2016 Актуелно

Радојичић је рекао да је СНСД на локалним изборима у БиХ остварио добар резултат, јер су грађани у овој странци, очигледно, препознали бољу опцију, истичући да је СзП сам себи нанио огромну штету понашањем њихових чланова у Сарајеву.

„У народу је препознато да су они за пар фотеља у Сарајеву прихватили да буду прикључак политике коју доминантно диктира СДА. У Савјет министара и органе власти БиХ нису изабрани као побједници у Републици Српској, били су слабији од нашег блока /СНСД-ДНС-СП/, него су изабрани као неко са ким је лакше радити“, истакао је Радојичић.

Он је нагласио да је СДА изабрала партнера из Српске, бјежећи од тврдог и јаког СНСД-а, и у Савјет министара и институције БиХ увела слабијег партнера који ће бити задовољан тиме што је коначно дошао до власти директно конфронтирајући српски блок у Сарајеву са српским блоком у Бањалуци.

Радојичић је констатовао да је за сарајевске политичаре Република Српска „нежељено дијете“ и да њима није у интересу јака и стабилна Република Српска.

Када је ријеч о могућности да Република Српска или појединци буду санкционисани због одржаног референдума о Дану Републике, Радојичић је рекао да је то до страних центара моћи, или ће доћи до конструктивног потеза.

„Интерес ЕУ није никаква нова криза на Балкану и у БиХ. ЕУ је много труда уложила у креирање нове агенде за БиХ која подразумијева да се иде напријед у европским инеграцијама, завршен механизам координације, адаптирање Споразума о стабилизацији и придруживању и кретање ка статусу кандидата“, навео је Радојичић.

Архива