Приједлог закона о акцизама мимо договора са УО УИО БиХ

19.10.2016 Актуелно

„Имају двије варијанте и оне не одражавају споразум федералног премијера /Фадила Новалића/ и премијера Републике Српске /Жељке Цвијановић./ У закону постоје одступања за која нико нема намјеру да их појашњава никоме, и то је оно што није поштивање споразума“, рекао је Шпирић новинарима данас у Сарајеву.

Према његовим ријечима, ту се ради и о неусклађености са Реформском агендом и Писмом намјере Међународном монетарном фонду.

Таква понуђена рјешења, поручио је он, неће добити подршку СНСД-а, али треба видјети како ће данас гласати посланици из СДС-а.

Чланови Комисије за финансије и трезор Представничког дома јуче су одбили сет закона којима се предвиђа повећање акциза за нафту и нафтне деривате за 15 фенинга, јер већина сматра да би примјена предложених закона произвела негативне ефекте и према грађанима и према привреди у БиХ.

Ријеч је о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у БиХ, Приједлогу закона о измјени Закона о систему индиректног опорезивања у БиХ и Приједлогу закона о измјенама и допуни Закона о уплатама на јединствени рачун и расподјели прихода – сви у првој комисијској фази на приједлог Савјета министара БиХ.

Архива