Пласирање лажи с циљем дискредитовања предсједника Додика и СНСД-а

12.10.2016 Актуелно

Из СНСД-а напомињу да је у свеопштој хајци и покушају дискредитовања ове странке и предсједника Додика, неколико дана прије протеклих локалних избора у јавности, посредством одређених медија блиских опозицији у Републици Српској и „њихових медијских сателита“ у ФБиХ, пласирано низ неистина, попут те да је предсједник Додик помагао у стварању ФБиХ, које су имале за циљ да ослабе изборни резултат СНСД-а и његових коалиционих партнера.

„И мало упућеним у политичке догађаје на овим просторима познато је да је предсједник Милорад Додик 1994. године био посланик Клуба независних посланика у Народној скупштини Републике Српске, а све остало представља апсолутну неистину и бесрамну манипулацију“, наводе у СНСД-у.

У странци напомињу да је овај „памфлет“, који је објављен 28. септембра, само неколико дана прије локалних избора, а након референдума о Дану Републике, имао за циљ да додатно подигне тензије на политичкој сцени Републике Српске, због чега нису хтјели одмах да реагују.

„Али подсјећамо да је народ реаговао на локалним изборима тако што је скоро у потпуности дао повјерење СНСД-у и нашим коалиционим партнерима“, наводи се у саопштењу СНСД-а.

Архива