Панић: Станари препознали рад и резултате СНСД-а

03.10.2016 Актуелно

Панић је рекао Срни да је локална управа поставила четири развојна циља, и то запошљавање у реалном сектору, квалитетно водоснабдијевање, модернизацију и категоризацију путне инфраструктуре, те унапређење друштвеног, културног, спортског, омладинског и социјалног амбијента.

„Створили смо предуслове и израдили просторни план за индустријске зоне у захвату ауто-пута, Термоелектране „Станари“, те пута према Теслићу, са већ познатим инвеститорима који ће се увести већ од прољећа“, рекао је Панић, оцијенивши да ће доћи до запошљавања око 500 радника.

Он је навео да је довршен пројекат водоснабдијевања свих мјесних заједница који ће се у наредном периоду реализовати у фазама, јер је ријеч о огромној инвестицији.

Панић је рекао да су Станари општина са највећим издвајањима за пољопривреду, а огромна средства улажу се за потребе омладине, борачких категорија, културне, спортске и друштвене активности, те социјална давања за најугроженије грађане, најавивши да ће тај тренд бити настављен.

Он је навео да ће, захваљујући добром изборном резултату, СНСД у скупштини имати апсолутну већину да изнесе наведене пројекте, које ће реализовати заједно са досадашњим коалиционим партнерима ДНС-ом и Социјалистичком партијом.

Панић је најавио и отвореност за добре приједлоге и других странака, како би се унаприједила ова локална заједница.

Према прелиминарним, незваничним и некомплетираним резултатима Централне изборне комисије БиХ, Душан Панић је као кандидат СНСД-а освојио 3.350 гласова или 69,2 одсто у односу на Младена Кршића, кандидата СДС-а, који је добио повјерење 1.504 бирача или 30,98 одсто.

Скупштина општине Станари у новом сазиву имаће 17 одборника, у односу на досадашњих 15.

За СНСД је гласало 2.293 бирача са могућих девет одборника у Скупштини општине, за СДС је гласало 873 бирача са три могућа одборника.

Архива