Грујичић ће поштено радити у интересу свих становника Сребренице

13.10.2016 Актуелно

Реагујући на данашњу изјаву предсједника СДА Бакира Изетбеговића да су испуњени услови за поништавање локалних избора у Сребреници, Видаковић је истакао да не постоји ниједан разлог да се пониште демократски и поштени избори у тој општини.

Видаковић је рекао да воља народа изнесена на изборима мора бити света ствар за све учеснике избора.

„Грујичић је начелник Сребренице и то је јасно свима, сем некима који се изгледа морају правдати члановима своје партије и припадницима свог народа које већ дуго држе заробљене у прошлости и ратним заблудама“, поручио је Видаковић.

Он је нагласио да ће Грујичић своје начелничке дужности обављати вриједно, марљиво и поштено сваког дана у години, „а не само када се приближе обиљежавања догађаја у којима учествује један народ“.

Видаковић је напоменуо да је за Грујичића гласао и дио бирача бошњачке националности, који добро зна ко је Грујичић и шта може урадити за Сребреницу.

„Ово је први пут да је Сребреница добила начелника који има подршку свих народа, што даје још јачи легитимитет избору Грујичића. Сада долази вријеме за смиривање тензија, тежњу ка консензусу и компромису, посвећеност договору и дијалогу“, поручио је Видаковић.

Он је додао да ће Грујичић и нова локална власт бити посвећени просперитету, равномјерном и поштеном развоју Сребренице на добробит свих њених грађана.

Архива