ГрО СНСД Требиње: Вучуревић распродаје градско земљиште

19.10.2016 Актуелно

У саопштењу се наводи да Вучуревић наставља да изненађује јавност иако броји посљедње дане на функцији градоначелника.

„Он користи технички мандат да прикрије дубиозе које је започео у протекле четири године, а довршио у изборној кампањи. Сумњиве предизборне радње прикрива новом продајом градске земље. Питамо се, докле више?“, наводе у требињском СНСД-у.

У саопштењу се истиче да су на продају стављене три парцеле – прва од 6.346 метара квадратних чија је почетна цијена 110 КМ по метру квадратном, друга од 6.011 метара квадратних са истом почетном цијеном, док је величина треће грађевинске парцеле 3.576 метара квадратних са почетном цијеном од 100 КМ по метру квадратном.

„Продајом нових 15.993 метра квадратна грађевинског земљишта одлазећа власт приближава се суми од 14 милиона КМ које је за четири године наплатила од продаје имовине свих грађана Требиња, а од којих скоро ниједна марка није уложена у нове инвестиције, већ је све потрошено на скупоцјене аутомобиле, путовања и разноразна давања за предизборна обећања“, кажу у овом одбору.

Градски одбор СНСД-а наводи да се и „прегломазна градска администрација повећава из дана у дан јер Вучуревић сваки дан „лажно“ запошљава десетине нових радника“.

„Позивамо све заинтересоване који размишљају да учествују у куповини наведене земље, да прије свега добро размисле јер је бесмислено да купују земљу коју већ бивши власник продаје, а за чије „трошење“ није ни добио сагласност надлежног министарства. Поставља се и питање шта ће нова скупштинска већина одлучити да се гради на том подручју“, наводи се у саопштењу.

Архива