Градски одбор СНСД-а Бањалука остварио своје изборне циљевe

19.10.2016 Актуелно

Радојичић је навео да је листа одборника ове странке освојила 11 одборничких мјеста у Скупштини Бањалуке, те више од 31.000 гласова.

„У односу на 2012. годину, резултат СНСД-а у Бањалуци је побољшан за 6.000 гласова“, рекао је Радојичић на конференцији за новинаре.

Када је ријеч о освојеним одборничким мјестима, Радојичић је истакао да сљедећи политички субјект има скоро три пута мање одборника, те око 20.000 мање гласова.

„Усвојен је нови коалициони споразум о формирању и функционисању скупштинске већине у Бањалуци, коју ће чинити СНСД, ДНС, СП, Уједињена Српска и један одборник из реда националних мањина“, рекао је Радојичић.

Он је навео да је у току трећи круг разговора са коалиционим партнерима, те да је већ усаглашен анекс према којем ће предсједника Скупштине града кандидовати ДНС, док ће замјеника градоначелника дати СНСД.

„Вјероватно ћемо имати два потпредсједника, а то би требало да буде један одборник из СП и из реда националних мањина, односно Саша Чудић“, рекао је Радојичић.

Он је истакао да су у току и разговори о реорганизацији Управе града, као и јавног сектора.

„Очекујем да ћемо до 1. новембра имати усаглашене све анексе и у процес преузимања градске власти ући са потпуним договором са коалиционим партнерима“, рекао је Радојичић.

Потпредсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Срђан Амиџић навео је да је кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке на изборима освојио око 56.173 гласова, што је рекорд, јер до сада нико од кандидата није премашио 50.000 гласова.

„Поносни смо што је овај резултат најбољи појединачни у цијелој БиХ када је ријеч о локалним изборима, те потврђује да је избор Градског одбора СНСД-а био прави“, рекао је Амиџић.

Он је оцијенио да партнери треба да буду оквир за добру сарадњу, те истакао да СНСД остаје отворен за све добре приједлоге и сарадњу са свима, како би била пронађена најбоља рјешења.

Архива