Гашановић беспризорно износи неистине у вези са продајом земље Арапима

29.10.2016 Актуелно

„Потпуно је нетачна, бесмислена и ни на једном закону утемељена Гашановићева тврдња да је земља на којој је изграђен забавни парк „Саниленд“ продата уз моју сагласност, као министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске“, рекла је Голићева.

Она је истакла да сагласност за продају земљишта није нико тражио од Министарства, нити је то морао јер Министарство није надлежно за те послове.

„Наиме, у поступку издавања грађевинске дозволе један од услова су ријешени имовинско-правни односи, а Министарство није чак ни орган који та питања рјешава, а камоли да даје сагласност. Гашановић би, као дугогодишњи начелник општине, то требало да зна и требало би да искрено каже да ли му је и ко дао сагласност да фирми „Саниленд“ прода 2.000 метара квадратних земље у власништву општине за изградњу забавног парка“, навела је Голићева.

Она је оцијенила да Гашановић, у паничном настојању да прикрије незаконите радње које је, по свему судећи, починио, прво тврди да је Министарство издало грађевинску дозволу па онда тражило да се ријеше имовинско-правни односи, што је потпуни правни нонсенс, као што је потпуна бесмислица да у „привременој грађевинској дозволи пише да општина ријеши имовинске односе и заврши с том фирмом“, како каже Гашановић.

„Привремена грађевинска дозвола је још једна Гашановићева измишљотина, јер такво нешто закон не познаје. Једино што је тачно у Гашановићим наводима је да је Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију надлежно за издавање грађевинске дозволе за објекат који се налази на подручју двије општине, што је било у случају Забавног парка на Златишту, међутим потпуна будалаштина је да Министарство даје било какве друге сагласности“, рекла је Голићева.

Она је навела да сваки човјек који гради обичну кућу зна какву документацију мора поднијети да би добио грађевинску дозволу, а ако то не зна начелник једне општине, онда су његови грађани у истинском проблему.

„Гашановић свјесно, у покушају да прикрије своје махинације и пропусте, износи неистине да „МУП мора дати сагласност, као и све републичке службе“! Тачно је да МУП даје противпожарну сагласност на пројекат, дакле ради се о техничком услову који нема апсолутно никакве везе са имовинским односима и власништвом над земљиштем“, истакла је Голићева.

Према њеним ријечима, поступак издавања грађевинске дозволе је законски јасно дефинисан и фирма „Саниленд“ Источно Ново Сарајево је испунила све услове које Закон о уређењу простора и грађењу прописује.

„Фирма је уредно регистрована у складу са законима Републике Српске код надлежног суда, у поступку издавања грађевинске дозволе заступана је од стране овлаштеног лица, директора, држављанина Републике Српске и БиХ, и ником у Министарству није падало напамет да му тражи родословно стабло и пребројава крвна зрнца као један од услова за издавање грађевинске дозволе“, рекла је Голићева.

Према њеним ријечима, у покушају да сакрије своје махинације са продајом општинског земљишта Арапима, Гашановић покушава бацити љагу на републичке институције, лаже и уплиће се у своје лажи и настоји да у јавности прикаже да су сви криви осим њега.

Предсједница општинског одбора СНСД-а Источни Стари Град, Дубравка Драгаш, оцијенила је Гашановићеве изјаве издајничким и понизним за све грађане овог мјеста који су се борили за постојање Републике Српске.

„Бојо Гашановић је вјешто избјегао сва ратна дејства кријући се по Бијељини и Брчком. Својим изјавама је још једном показао да је начелник само оних фиктивних бирача, захваљујући којима је продужио још један начелнички мандат у Источном Старом Граду“, истакла је Драгашева.

 

Архива