Додик: Српска брани и браниће своје националне интересе

25.10.2016 Актуелно

Додик је новинарима у Источном Сарајеву рекао да то доказује да у Српској постоје људи који се не боје санкција и спремни су да спроводе политике у интересу српског народа.

„Ово је само још једна злоупотреба и доказ да су Суд и Тужилаштво БиХ направљени за политичке обрачуне, а не да спроводе правду. Као такви су сувишни и без ауторитета у БиХ и као такви треба да буду елиминисани са простора Српске“, поручио је Додик.

Предсједник Српске истиче да је ријеч о политичкој харанги против руководства Републике Српске у погледу испитивања о спровођењу референдума у Српској.

Одговарајући на питања новинара из Федерације БиХ, Додик је поновио спремност да се о овом питању изјасни пред истражним органима, али у Републици Српској.

„Све остало у вези са Судом и Тужилаштвом БиХ је неуставно, незаконито и нелегално и све је политичка харанга која показује да не треба ни да постоје“, истакао је Додик.

Он је потврдио да су односи Србије и Републике Српске изузетно добри, да нема потребе за било каквим политичким спекулацијама, сарадња се одвија на разним подручјима и све уз пуно уважавање принципа Дејтонског споразума.

„Ми смо за поштивање Дејтона у изворном смислу, дакле слово, а не дух Дејтона, и то је наш одговор многима који Републику Српску нападају због наводне тежње за сепарацију“, рекао је Додик.

Он је одбацио све тежње и захтјеве да БиХ јача на рачун Рерпублике Српске.

Предсједник Републике Српске најавио је да ће ускоро, у складу са Споразумом о специјалним паралелним везама, бити одржана заједничка сједница влада Републике Српске и Србије.

Архива