Додик: Није постојао ниједан проблем у вези са референдумом

29.10.2016 Актуелно

„Референдум је одржан у најбољој атмосфери, гдје је воља народа исказана и претворена у Закон о Дану Републике, који се обиљежава 9. јануара“, рекао је Додик новинарима у Вучијем долу поводом изјаве високог представника Валентина Инцка да ће референдум, одржан у Републици Српској, бити централна тема његовог извјештаја Савјету безбједности УН.

Додик је истакао да, ако Инцку нешто смета, може да прича, али да њега ионако нико ништа не пита нити слуша.

„Има и извјештај Владе Републике Српске тамо /у Савјету безбједности УН/ и има људи који уважавају и наше виђење ствари“, рекао је Додик.

Он је навео да је позвао на разговор предсједника СДС-а Вукоту Говедарицу, као првог човјека опозиционе партије који је недавно дошао на ту дужност, с намјером да усагласе или размијене ставове о најважнијим друштвено-политичким питањима.

Додик је, поводом изјаве Говедарице да још није одлучио да ли ће се одазвати позиву за састанак и да ће о томе бити разговарано у уторак на сједници Предсједништва странке, истакао да је то навео и у свом позиву Говедарици.

„Да ли ће и који органи или неће о томе расправљати, то је ствар њихове унутрашње процедуре и политике“, рекао је Додик.

Архива