Цвијановић: Грујичић је добар за све који живе у Сребреници

14.10.2016 Актуелно

Цвијановићева је појаснила да Грујичић није неко ко ће промовисати сегрегацију него неко ко ће промовисати интеграцију и то је најбоља формула за Сребреницу, јер је то формула која функционише свугдје.

Она је оцијенила да су Грујичићеве изјаве пристојне, примјерене, одмјерене, помирљиве, да показују младог човјека који разумије сложеност средине у којој је одлучио да се кандидује за најважнију функцију на општинском нивоу.

„Наш успјех у Сребреници је вишеструк. Прво, јер су политичке партије из Српске постигле јединство кандидујући једног човјека – заједничког кандидата за ту позицију и ја желим да им честитам. Такође, желим да им честитам на избору кандидата који је у стању да даје тако примјерене и одмјерене изјаве, који је млад, али зна шта треба да говори, који шаље помирљиве поруке и сигурна сам да ће он бити добар начелник свима. Поносни смо и што је један број Бошњака гласао за Грујичића“, додала је премијер Српске.

Она је нагласила да Грујичић не жели правити раздоре у Сребреници, веће жели да се ова општина покрене и да је води напријед, жели да сарађује са свима, са ким год буде потребно да његова локална заједница ојача и да преболи ране које је тај мали простор преживио у претходном периоду.

„Имате Бакира Изетбеговића и његов СДА који нам све вријеме причају о некој мултиетничности, равноправности, конститутивности и како сви треба да будемо добри једни према другима, да не будемо дискриминаторски настројени, а управо су они највећи промотери и дискриминације и сегрегације“, рекла је Цвијановићева за Радио Републике Српске.

Она сматра да је недопустиво рећи како је непримјерено да начелник неке општине буде Србин, макар то била и Сребреница.

„Они који причају о мултиетничности као претпоставку стављају да начелник у Сребреници увијек мора да буде Бошњак, па чему онда имамо изборе? То је толико тужно. Оспоравати неког ко је добио толики број гласова, на начин како су то радили Изетбеговић и досадашњи начелник Ћамил Дураковић је додатна трагична димензија на све оно што је тај простор већ преживио“, оцијенила је Цвијановићева.

Архива