Цвијановић: Очекивана побједа СНСД-а и коалиционих партнера

13.10.2016 Актуелно

„Опозиционе партије су радиле катастрофално и тамо гдје су били власт на локалном нивоу, као и у Сарајеву, а на републичком нивоу су дјеловали деструктивно и то им се обило о главу“, оцијенила је Цвијановићева.

Она је рекла да је СНСД, када се упореде резултати са свих локалних избора до сада, на овим изборима по броју гласова превазишао и свој изборни рекорд из 2008. године што, како је нагласила, довољно говори о повјерењу које су добили од грађана.

На питање да прокоментарише потресе који се дешавају у оквиру опозиционог блока, као и оставку предсједника СДС-а Младена Босића, Цвијановићева је рекла да су и ти потреси очекивани.

„СДС је платио високу цијену у оквиру такозваног Савеза за промјене /СзП/, а од тог заједништва профитирао је једино ПДП. Они су добили члана Предсједништва БиХ, а као непарламентарна странка на нивоу БиХ без иједног посланика у Представничком дому БиХ добили су министарска и директорска мјеста. СДС је, након двогодишњег тумарања у власти БиХ, из тог партнерства са ПДП-ом, али и послушничке политике према Бакиру Изетбеговићу ‘добио’ једино изборни дебакл“, нагласила је Цвијановићева.

Говорећи о могућој промјена назива Савеза за промјене, како најављују поједини опозициони лидери, потпредсједник СНСД-а је рекла да „партије које чине такозвани Савез су појединачно недовољно јаке, тако да ту ни њихово заједничко окупљање и дјеловање није помогло“.

„За такав савез, чак и ако опстане, није довољна само промјена назива. Прича о томе како ће сад бити преименовани у Коалицију за Републику Српску долази прекасно. Они су својим дјеловањем у Сарајеву показали да су у стању да се бјесомучно обрачунавају са институцијама Српске, због чега су у народу и прозвани ‘Савезом за Башчаршију’, и то је терет који се тешко скида са леђа“, рекла је Цвијановићева, додавши да се СНСД ни не бави тиме шта ће се дешавати са том коалицијом.

Она је нагласила да су ови избори СНСД-у потврда да оно што раде ужива повјерење грађана и да треба да иду даље и јачају сопствену коалицију, јер је она издржала тест тешких времена у претходних десет година.

Архива