Вијести из ОО СНСД Вишеград

16.09.2016 Актуелно

Четири године мрака. Претходне четири године владавине СДС-а на локалном нивоу обиљежили су нерад, незаинтересованост, затвореност, подјељеност, расипништво и срљање из једног промашаја у други.

То је период када је локална власт на челу са садашњим Начелником успјела да посвађа грађане Вишеграда, да нас подијели на оне који воле професора Емира Кустурицу и Андрићград и оне који пију кафу у Андрићевом Конаку и никад нису крочили у Андрићград, јер не смију, иако би велика већина њих жељела да види како та велелијепна грађевина изгледа изнутра. Али шта ће, не смију, морају поштовати партијску дисциплину.

У протекле четири године не постоји никаква сарадња Општине Вишеград са нашим институцијама у Бањалуци, са Владом РС, министарствима, Предсједником РС. Не пишу се пројекти, не аплицира се и не тражи ништа за овај град. Управо супротно, задужује се Вишеград и његови грађани ради сумануте куповине хотела Вишеград и Бикавац, робне куће, изградње Аквапарка и још много сличних промашених инвестиција. Све ове инвестиције ће бити добре када из сваке породице бар један члан буде запослен и сви буду довољно ситуирани да могу да уживају у њима.

Млади се већ четири године систематично протјерују из Вишеграда. Када заврше факултете и врате се у свој град наиђу на зид, неразумјевање и одбијање и бивају присиљени да оду из Вишеграда „трбухом за крухом“.

Власт СДС-а је успјела потпуно да уништи медијску слику града. Имали смо Начелника који није дочекао, као домаћин, ниједног уваженог госта који је за ове четири године дошао у Вишеград и Андрићград, а било их је много (Патријарх српски Иринеј, Предсједник Републике Српске Милорад Додик, Премијер Србије Александар Вучић, Ивица Дачић, затим Новак Ђоковић, Моника Белучи и многи други).

Дајте нам шансу да покажемо да можемо боље. СНСД је кандидовао своје најбоље људе да уложе сву своју енергију и знање да од Вишеграда направе боље мјесто за живот. Одлична екипа на челу са Младеном Ђуревићем, будућим Начелником који ће помирити Вишеград и Андрићград, створити повољан пословни амбијент да привуче инвеститоре у Вишеград и омогући отварање радних мјеста, понашати се као поштен домаћин у својој кући.

Сматрам да овом граду требају млади а ипак искусни људи, који су се доказали и остварили у свом приватном животу и послу којим се баве. Да помогнемо својим знањем, искуством, енергијом и идејама да овај град буде развијенији, бољи и да га учинимо мјестом у којем желимо да живимо, а да нашој дјеци обезбједимо просперитетно и угодно окружење.

Да урадимо све што је у нашој моћи да у Вишеграду упалимо свјетло!

Архива