Волгфанг Петрич је познат само по томе што је бивши

18.09.2016 Актуелно

„Да ишта зна о политици, Петрич данас не би био бивши и не би се продавао за хрпу новчаница“, истакао је предсједник Српске одговарајући на питање Срне да прокоментарише Петричеву изјаву да његова посјета званичној Москви, само три дана уочи одржавања референдума о Дану Реублике Српске, неће промијенити чињеницу да „Додик више није партнер за дијалог“ и нагласио „улогу Београда и Загреба, коју ће конструктивно ‘одиграти’ српски премијер Александра Вучића и Андреј Пленковић, који ће, готово је извијесно, бити нови премијер Хрватске“.

„Према нашим изворима из ‘Дневног аваза’, за који је дао интервју, Петрич је спреман да за неколико стотина марака нападне кога год хоћете, а већ пар година дежурни је лајавац против Срба и Републике Српске кад год то плати политичко Сарајево“, истакао је Додик.

Он је рекао да је „Петрич данас човјек кога нико ништа не пита и не узима за озбиљно па је стога потпуно смијешно и блесаво да даје коментаре на референдум у Републици Српској, који је наше уставно право, и да он одређује ко је партнер за дијалог.

Додик је истакао да је још смјешније да коментарише његову званичну посјету Москви и сусрет са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином.

„Овај биши промашени политичар, а данас плаћени мешетар и његови налогодавци, морају да знају да ће судбину Републике Српске рјешавати њен народ и нико други и да наше братско пријатељство са Србијом и Русијом не може покварити нико а најмање злонамјерне опаске бечког коњушара чији је боравак и службовање у БиХ оставило мрак и уназадило ову средину која ни дан данас не може да се опорави од његових глупих потеза“, рекао је Додик.

Додик је навео да притиснут ниском мрзилачком страшћу, након што је по завршетку мандата одбијен да неке њему блиске фирме добију посао у Републици Српској, „Петрич се данас за јефтине паре претворио у сарајевског удворицу и дрекавца кога нико не слуша и који углавном служи за подсмијех“.

Архива