Југовић: Пуна подршка Олимпијском центру “Јахорина”

05.09.2016 Вијести из кампање

“Желим да се захвалим руководству овог центра на веома конструктивном састанку, јер сам имао прилику да се упознам о актуелном економском и техничком стању овог колектива у погледу припрема за предстојећу зимску и туристичку сезону”, рекао је Југовић новинарима након састанка у хотелу “Бистрица”.

Он је нагласио да ће у свом будућем раду настојати да обезбиједи апсолутно квалитетнији однос локалне заједнице и Владе Републике Српске када је ријеч о наставку улагања у Олимпијски центар “Јахорина” и његове ресурсе и капацитете.

“Огромна улагања Владе Републике Српске морају да се капитализују, да Јахорина пружи оно што Палама треба. Паљани су се одувијек поносили својом Јахорином и надам се да ће ова планина и убудуће својим садржајима успјети да понуди квалитетну туристичку понуду, и љети и зими”, истакао је Југовић.

Према његовим ријечима, много већу пажњу треба посветити производњи и продаји пољопривредних производа на овом еколошки чистом подручју.

“Кад 3. октобра промијенимо власт, много тога ће бити промијењено и у односу локалне заједнице према Јахорини”, поручио је Југовић који као кандидат за начелника општине Пале ужива подршку СНСД-а, Покрета за наш град – Пале, ДНС-а, СП-а, Уједињене Српске, Савеза за демократску Српску и Еколошке партије Републике Српске.

Одговарајући на питање новинара у вези са честим измјенама регулационог плана на овом подручју, Југовић је рекао да то мора бити заустављено, јер може бити проблем будућим генерацијама.

“Сталним уситњавањем Јахорине спречава се доношење коначног развојног рјешења које мора бити капитално и квалитетно и које не може бити доведено у питање. При томе, треба санирати и поново у функцију ставити и девастиране објекте на планини”, навео је Југовић.

Он тврди да нема ништа од обећања актуелне општинске власти у вези са најављеним руским кредитом за Јахорину.

Захваливши Југовићу за посјету, директор Олимпијског центра “Јахорина” Велибор Лазаревић рекао је новинарима да је током састанка било ријечи о стању у Центру и наставку инвестиционог циклуса, с акцентом на важност подршке локалне заједнице даљем развоју олипмијске љепотице Јахорине.

“Туризам као привредна грана веома је битан и за Пале и за Јахорину”, истакао је Лазаревић.

Према његовим ријечима, разговарано је и о наставку инвестиција у систем вјештачког осњежавања, те развоју љетних спортско-туристичких садржаја.

“Сматрам да заједничком снагом, идејама и пројектима локалне заједнице и Олимпијског центра, уз помоћ Владе Републике Српске, можемо много лакше да доносимо одлуке у вези са перспективнијим развојем и бољом будућности Олимпијског центра ‘Јахорина’, а самим тим и општине Пале”, нагласио је Лазаревић.

Говорећи о теничким условима за предстојећу ски-сезону, он је навео да ове године неће бити нових улагања, а да су у току ремонт и припрема постојећих система вертикалног транспорта и система осњежавања, тако да ће они бити спремни и у функцији током зимске сезоне.

“Без даљих инвестиција, не можемо отварати разговоре о осњежавању цијеле планине”, рекао је Лазаревић.

Он је, такође, истакао да се не слаже са политиком честих измјена регулационог плана и угрожавања стаза за аматере скијаше. “Скијалишта и скијаши били су и остају наш приоритет”, закључио је Лазаревић.

Архива