Српска мора бити поштована као што и она поштује друге

25.09.2016 Вијести из кампање

„Мора се показати да смо спремни да се на овај начин боримо за тај статус, а бранити га морамо оловком и гласањем, а не пушкама“, рекао је Додик на предизборној трибини у Рогатици.

Он је нагласио да Рогатица треба да добије нову димензију развоја, да се приближи Бањалуци и буде повезана са Бањалуком.

„Република Српска ће бити уређена ако су уређене њене општине. Не смијемо бити затворени. Морамо отворити перспективу развоја овој општини. Мора се подићи њена економија, властитим ресурсима. Увијек сам се борио за наш народ, нашу вјеру, наше писмо и достојанство широм свијета“, нагласио је Додик, који је и предсједник Републике Српске.

Кандидат СНСД-а за начелника Рогатице Милорад Јагодић рекао је на предизборној трибини да ће се залагати за реформу локалне управе, повећање транспарентности рада свих општинских служби, као и јачање рада мјесних заједница.

Он је истакао да ће се залагати и за смањење плата општинским функционерима, за бољи положај борачких категорија, финансирање дијела трећег покушаја вантјелесне оплодње брачним паровима и повећање новчаног издвајања за свако новорођено дијете у општини.

Јагодић је навео да су његови циљеви и повећање студентских стипендија, провођење омладинске политике у општини, те рјешавање инфраструктурних проблема, са посебним акцентом на водоснабдијевање у оквиру градске мреже.

Архива