Српска неће да ћути на захтјев Изетбеговића да се укине Дан Републике

03.09.2016 Вијести из кампање

Додик је нагласио да стално долазе неке нове иницијативе, док Савез за промјене нема политичког карактера да се супротстави вољи Сарајева, и сваки дан се види како су из тог савеза охрабрили Изетбеговића да се чак осмјелио да мијења закон о оснивању Републике Српске који није био споран 23 године.

„Мијењају наш статус, одузимају надлежности, узму неколико Срба, одведу горе у Сарајево, као што су сада ови из Савеза за промјене који раде за издају свега и свачега. Онда чујете ове из Савеза за промјене да нападају Додика, а не чињеницу да је Изетбеговић тражио од Уставног суда, у коме сједе дојучерашњи његови сарадници у СДА и стране судије, да преиспита Дан Републике Српске“, рекао је Додик у Осмацима.

Он је подсјетио да док је СНСД био на власти у Сарајеву нису могли ништа да промијене, наводећи да више није тако од када је на власти у Сарајеву издајничка политика Савеза за промјене, Босића и осталих.

„Шта је политика Савеза за промјене и има ли ишта што су направили у ове двије године од када су на власти, осим издајничке политике и галаме да је Додик криминалац, али без аргумената и то упорно понављају пред изборе?“, пита Додик.

Он сматра да српски народ првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу не одаје поштовање које заслужује.

„Немогуће је да су сви наши злочинци, лопови, криминалци, а да, са друге стране Насер Орић, освједочени убица, не одговара за своје злочине“, рекао је Додик и додао да је немогуће више живјети у тој неправди.

Он је нагласио да Републике Српска није хтјела, нити је имала могућности да брани оне који су чинили злочине, и они су масовно осуђивани, те упитао ко је осуђен од бошњачких официра за злочине над Србима, ко је довео муџахедине у БиХ и ко је побио Србе по Сребреници, Залазју, Братунцу, Кравици…

„Имамо право на своју Републику и једноставно морамо истините ствари да износимо снагом политичке воље. Да бисте износили политичку вољу морате имати политички карактер. Ако немате политички карактер онда је политика друга прича“, поручио је Додик.

Архива