Српска одржавањем референдума показала свој политички капацитет и вољу грађана

25.09.2016 Актуелно

Додик је подсјетио да је референдум, као средство и начин одлучивања прву пут проведен послије Дејтона, те да су власти Српске заједно са опозицијом донијели одлуку о одржавању референдума о Дану Републике.

„Захвалан сам свима који су подржали референдум, сваком човјеку, поједницу који је гласао“, рекао је Додик и истакао да је поносан на чињеницу да је референдум протекао у миру и да није било никаквих инцидената.

Предсједник Српске је рекао да је српски народ данас показао политичку зрелост и одлучност.

„Имамо сасвим позитивне резултате референдума, изражавам задовољство овим даном који ће ући у историју Републике Српске“, рекао је он.

Додик је нагласио да је Одлука о референдуму донесена у циљу провођења одлуке Уставног суда БиХ.

„Одлука о референдуму била је прва одлука у споровођењу одлуке Уставног суда који је рекао да члан 3 треба прилагодити и ми смо сматрали да је референдум начин за то“, рекао је предсједник Српске.

Додик је рекао да референдум о Дану Републике представља јаку манифестацију воље становништва и да нико у Републици Српској неће моћи занемарити чињеници и вољу народа.

„Република Српска није учинила ништа осим што је употријебила своје демократско право. Грађани ово нису урадили из ината, ово је била реакција на раније акције. Република Српска нема чега да се плаши, идемо даље, настављамо да радимо по нашем плану и програму. Српска ће на све ситуације којима се покушава одузети њено достојанство реаговати на овакав начин“, рекао је предсједник Републике Српске.

Архива