Шупић: Не дозволимо да се понови четворогодишње безнађе

10.09.2016 Вијести из кампање

Шупић је подсјетио на градоначелникова неиспуњена обећања, међу којима је отварање фабрике обуће „Бема“ и 300 нових радних мјеста, отварање хладњаче, Пољопривредног факултета, наглашавајући да је само створио вишак радника од 30 одсто у Градској администрацији.

„Немајући никакву идеју, мисију ни визију, ауторитет је градио бахатошћу и вријеђајући институције Републике Српске, Српску православну цркву. Нема онога с ким се срео, а да се није посвађао, осим оних који долазе из Сарајева или дириговано од Сарајева“, рекао је Шупић новинарима.

Он је питао актуелну градску власт, односно градоначелника, гдје је 95 милиона марака од четворогодишњег буџета, 12 милиона марака од продатог Ђачког дома, ортопедије „Рудо“, земље на Зупцима и других атрактивних локација, те десетак милиона од хидроакумулације, милионски кредити и донације?

„Оно што је видљиво јесте да је направљен јавни тоалет, окрпљене зидине Старог града, зграде на пола офарбане, док је градоначелник купио `ауди` од преко 100.000 марака, на уштрб регреса људи који раде у администрацији. Они који су се жалили послао их је на Ободину у контејнере поред азила за псе“, рекао је Шупић.

Он каже да градска власт ствара слику Требиња као великог градилишта тако што асфалтирају улице, што су требали урадити прије четири године.

„И то раде како им одговара. Гледају која улица ће донијети више гласова па тамо иду без иакве припреме, без градње ивичњака и одводних канала, с асфалтом од два до три центиметра“, рекао је Шупић.

Према његовим ријечима, све ово говори да је претходни период био период безнађа и распродаје требињске имовине.

„Требиње су у претходне четири године појели скакавци“, рекао је Шупић позивајући грађане да „не дозволе да направе исту грешку као 2012. године па да и наредне четири године поједу скакавци“

Архива