Шамцу потребна нова димензија развоја за запошљавање

19.09.2016 Вијести из кампање

„Запошљавања нема ако не направите индустрију и привреду. Чињеница да се Шамац налази на граници са ЕУ сигурно има предност, а у наредном периоду ћемо конципирати индустријске и специјализоване зоне“, рекао је Додик на трибини СНСД-а у Шамцу и подржао кандидатуру Живана Којића из СНСД-а за начелника ове општине.

Додик је истакао да је Којић човјек који је био у Шамцу када је било најважније за Републику Српску, био је у Војци Републике Српске и није отишао одавде, него остао.

„Којић се прихватио привредних активности гдје је показао своје резултате и као вид захвалности за све оно што смо учинили овдје очекујемо да гласате за Живана Којића и листу кандидата СНСД-а, јер овдје треба стабилна већина и будите сигурни ако будете имали стабилну већину, имаћете развој“, каже Додик.

Он је навео да Шамчани знају да је Којић поштен човјек и прегалац који је радио и остварио резултате и такав човјек данас треба Шамцу.

„Дошао сам да се захвалим нашој партијској организацији што је осам претходних година учинила све да овај град изгледа другачије и да у тешким данима поплава управо ангажманом наших људи из СНСД-а који су водили општину дође до санације свих штета које су овде биле и успјели смо, то се види“, нагласио је Додик.

Додик, који је и предсједник Републике Српске, позвао је све грађане општине Шамац да изађу на референдум о Дану Републике 25. септембра.

„Заклео сам се Републици Српској да ћу је бранити. На том путу ћу истрајати.Ја вас позивам да изађете на референдум. Позивам да изађу и Бошњаци и Срби и Хрвати који живе овдје. Референдум је дио традиције коју смо морали и раније да уведемо али нису дали. Сви народи имају право, а нама кажу не. Не можемо прихватити да три странца и два Бошњака одлучују о томе на који начин ће се овде живјети“, каже Додик.

У Шамцу је вечерас одржана трибина СНСД-а на којој се представио кандидат СНСД-а за начелника Живан Којић, носилац листе Предраг Маринковић и 30 одборника СНСД.

Кандидат за начелника општине Шамац Живан Којић рекао је да жели да гради снажан Шамац, а потом је захвалио предсједнику Додику што је помагао општини и дошао да га подржи.

„Што се тиче привреде и инвестиција, све оно што ћу радити је на бази запошљавања и јачања села и пољопривреде, а поготово индустрије у оквиру општине“, додао је Којић.

Он додаје да ће искористити геостратешки положај и развијену инфраструктуру општине као добру основу за развој привредних активности и запошљавање, стабилизацију буџета општине, као и низ других активности.

Носилац листе СНСД-а Предраг Маринковић каже да шамачки СНСД жели да побиједи на изборима 2. октобра и настави континуитет сарадње са Владом Републике Српске.

„Акценат ћемо дати на развијање пољопривреде и запошљавање, јер је то оно што је најпотребније Шамцу. Инфраструктура је изграђена, али заједно ћемо радити на томе да привучемо иневеститоре и покренемо производњу у Шамцу“, каже Маринковић.

Фото галерија:

[widgetkit id=“59″]

Архива