Саопштење за јавност ОО СНСД Пале

11.09.2016 Вијести из кампање

Нисмо изненађени тиме што се паљански СДС служи подвалама и неистинама како би освојио наклоност бирача који им свакодневно окрећу леђа и ускраћују повјерење, али јесмо огорчени чињеницом да Општински одбор СДС-а и челници те партије у својим јавним иступима показују очигледну жељу да, зарад опстанка на власти, подстичу и продубљују проблеме у Олимпијском центру Јахорина.
Ми не кријемо да проблема у том јавном предузећу има. Напротив, у сарадњи са Владом Републике Српске и руководством Олимпијског центра Јахорина тражили смо и тражимо рјешења, увјерени да Влада Републике Српске предвођена СНСД-ом никада неће дићи руке од Јахорине, како то злурадо и злослутно трвде челници паљанског СДС-а. О томе свједочи више од 40 милиона КМ, колико је Влада Републике Српске у неколико претходних година уложила у Јахорину у најбољој намјери да нашу планину претвори у водећи туристички центар у БиХ и цијелом региону.
И док ми тражимо рјешења и чинимо све како бисмо на Јахорину довели пријатеље и инвеститоре попут Скијалишта Србије, општинска власт предвођена СДС-ом ради оно што је радила и претходне двије деценије – распарчава, крчми и продаје најбоље локације на Јахорини. Купци таквих локација, посебно у задње двије године, су општински функционери СДС-а и ПДП-а, директори локалних предузећа и људи блиски овим партијама. Због таквих, привилегованих купаца лицитације нису транспарентне и доступне свима, почетна цијена локације подиже се за свега двије КМ, мијењају се регулациони планови како би будући објекти, мимо закона, били што ближе скијашким стазама.
Умјесто да поштују још увијек важећи мастер – план, да зауставе дивљу и непланску градњу на Јахорини, да размишљају о развоју нових туристичких капацитета и понуде у Палама, актуелне општинске власти систематски настављају да парчају и уништавају олимпијску планину, баш као и цијелу општину од које су направили депонију у којој се све теже и живи и дише.
У страху од извјесног пораза на предстојећим локалним изборима, поједини функционери паљанског СДС-а грозничаво копају по интернету и профилима наших одборничких кандидата и њихових породица у потрази за било каквим компромитујућим садржајима. С тим у вези, грађанима Пала желимо да поручимо да тврдње о наводном запошљавању дјетета савјетника у Електродистрибуцији Пале представљају неистину и прљаву подвалу. Баш као што је прљава подвала и подметање тврдња да је било ко из ОО СНСД Пале икада и помислио да се подсмијава на рачун ратног војног ивалида на одборничкој листи кандидата СДС-а. Сматрамо да тако нешто може да уради само неко ко не познаје тог човјека или неко ко нема ни части, ни људског достојанства.
Коначно, страначко запошљавање спочитавају нам они који су у протекле четири године страначким кадровима препунили и општинску администрацију и локална предузећа, који су својим одборницима дијелили подстицаје и послове, који су по страначким и рођачким критеријумима дијелили волонтерске послове и студентске стипендије.
Због свега овога, сигурни смо да ће 2. октобра на Палама коначно доћи крај владавини СДС-а и да ће бирачи у Коалицији „Сложно за Пале“, коју предводи СНСД, и њеном кандидату за начелника општине препознати озбиљне и одговорне људе који се не служе неистинама и подвалама и који имају визију за бољи живот и будућност свих грађена наше општине.

С поштовањем,

Општински одбор СНСД-а Пале
Општински изборни штаб

Архива