Са побједом Ракића велике шансе за развој општине Вукосавље

12.09.2016 Вијести из кампање

Додик је на центрланом изборном скупу СНСД-а у Вукосављу рекао да су шансе за развој ове општине велике, указујући на чињеницу да ће се на подручју Вукосавља градити петља – улаз на ауто-пут на коридору „Пет це“ и ауто-пут према Брчком и даље према Србији.

„Локална власт Вукосавља треба заједно са властима Републике Српске да осмисли и пројектује индустријску зону у појасу петље и укрштања ауто-путева“, рекао је Додик и додао да ће то бити могуће уколико грађани изаберу Ракића за начелника општине, те одборнике у Скупштини општине који ће сарађивати са институцијама Српске.

Додик је навео да је општина Вукосавље од Владе Републике Српске путем разних развојних пројеката добила три милиона КМ за изградњу канализационе мреже, додајући да су представници власти Српске долазили у ову општину у намјери да створе бољи живот за све грађане.

Наводећи да нису све успјели да заврше, Додик је навео да ће у наредном периоду кабинет предсједника Републике Српске дати 20.000 КМ за завршетак православне цркве у избјегличком насељу Вукосавље, док ће Јавно предузеће „Шуме Републике Српске“ обезбиједити 30.000 КМ за изградњу друштвеног дома у овом мјесту.

Кандидат за начелника општине Вукосавље Борислав Ракић рекао је да је најважнији задатак оживљавање привреде и стварање нових радних мјеста за запошљавање, прије свега, младих стручних кадрова.

„Први задатак након што ступим на функцију биће формирање стручног тима који ће израдити пројекат пословна зона у Вукосављу“, рекао је Ракић и додао да планира да у овој зони за четири године буде запослено 100 радника.

Он је међу приоритетима навео завршетак канализационе мреже, те рјешавање проблема плављења насеља уз обалу ријеке Босне.

На центрланом изборном скупу представљена је листа кандидата СНСД-а за Скупштину општине Вукосавље.

Са предизборног скупа упућен је позив грађанима да 25. септембра изађу на референдум о Дану Републике.

Архива