Крсмановићу, НДП-у и Савезу за промјене се не може вјеровати

20.09.2016 Актуелно

Мајкићева је у изјави Срни нагласила да Крсмановић на сав глас из федералног Сарајева позива на санкционисање предсједника Републике Српске Милорада Додика и „тражи довођења њега и његових на власт“, док се политички представници српског народа боре на све начине да заштите интересе Српске и њеног народа, бијући битку око права да Српска и њени грађани славе Дан рођења наше Републике.

Подсјетивши да се Крсмановић јада да опозиција у Српској није за референдум и да је у ту причу ушла само да не би била пометена на изборима, те да је њихов план да „такозвани Савез за промјене, на дан референдума, стоји по страни и чека санкције за које Додик треба да сноси одговорност, а опозиција само чека да преузме власт“, Мајкићева је истакла да Крсмановић зна да он и његови никада не могу побиједити на изборима, зато и чекају са стране и поручују Америци да не смије да ћути, да мора да дјелују по Републици Српској и по њеном народу којим желе да владају.

Да није било тог Крсмановићевог интервјуа за сарајевску телевизију „Фејс“, каже Мајкићева, тешко би неко могао повјеровати да су неки српски политичари у стању толико ниско пасти, призивајући санкције властитом народу и тешко стеченој Републици око које и даље „завија“ мноштво вукова.

Мајкићева сматра да је Крсмановић својим беспризорним изјавама погодио мету – обрадовао гледаоце у Федерацији БиХ и добио њихов громогласан аплауз.

„Крсмановић није изневјерио ни лидера СДА Бакира Изетбеговића, чија се политичка прича не разликује много од Крсмановићеве. И једног и другог муче иста тешка питања – како се ријешити Додика и Републике Српске па да БиХ буде по мјери Бошњака. По чему се Крсмановић разликује од Изетбеговића – обојица су против референдума, обојица су била за укидање грба и химне Републике Српске…“, појашњава Мајкићева.

Она је упитала шта рећи о српским политичарима који у кључним тренуцима историје њиховог народа прелазе на другу страну и тапшу највећим србомрзцима.

„Зато се поставља кључно питање – да ли је све оно што је изговорио индивидуални чин и мишљење потпредсједника НДП-а Здравка Крсмановића и зашто ћути његов предсједник Драган Чавић? Да ли његово ћутање значи одобравање“, упитала је Мајкићева.

Архива