Додик: Референдум ће бити одржан 25.септембра

11.09.2016 Актуелно

Предсједница Владе Српске изјавила је да су поједини медији различито тумачили њене изјаве, али да је њена порука стално била иста. Припреме за реферндум су у току и он ће бити одржан када је и планирано.

Премијерка је истакла да она не може да утиче на то како ће неко схватити њене изјаве, али да је порука у свим њеним иступима била јасна.

Остале полтичке партије из Републике Српске задржаће и јединствен став, јер је ријеч о националном питању, увјерен је Марко Павић. Одлука Уставног суда требало би, каже, бити стављена ван снаге ако се држи до закона и Устава.

Предсједник Владе Србије, Александар Вучић, нагласио је да је Србија задржала став немијешања.

– Ми имамо своје ставове, предсједник Републике Српске своје, а неки трећи своје. О томе смо више пута говорили, нагласио је Вучић.

– Ми ћемо задржати политику немијешања у послове друге државе, али тако исто требали би да се понашају и остали као и из међународје заједнице, истакао је министар у Влади Србије Александар Вулин.

За представнике Српске, поновљено је и данас, постоји један начин да се одустане од референдума, а то је да Уставни суд промијени одлуку. Сједница је заказана за 17.септембар.

Архива